België, juli 2021

Watou, Brouwerij St. Bernardus

Bierliefhebber? Of gewoon zin in een weekendje weg om te wandelen en te fietsen? Dan kan ik je een uitstapje naar Watou aanbevelen!

Wij houden van natuur én bier, dus gingen we op 2-daagse naar Brouwerij St. Bernardus in Watou.

Fietsen rond Watou

Op zaterdag rijden we onmiddellijk naar de brouwerij en vertrekken we van daaruit voor de hoppelandfietsroute.

Uitzicht langs de hoppelandfietsroute

Uitzicht langs de hoppelandfietsroute

Een goeie 50km vergezichten. We genieten, want het is echt een mooie fietsroute. Vooral West-Vlaams graan en aardappelvelden, maar natuurlijk ook de hoppevelden en zelfs een bos. Je rijdt door veel leuke dorpjes, en de stad Poperinge, waar je even halt kan houden op de prachtige markt.
Honger en dorst kan je op deze route alvast niet hebben, zoveel etablissementen langs de weg! Je passeert ook verschillende brouwerijen, zoals de Abdij van West-Vleteren. Hier kan je iets eten of drinken, of biertjes kopen natuurlijk.

Op deze tocht fiets je langs Zonnegloed, een dierenopvangcentrum met kinderboerderij en dierenpark die ons voor kinderen wel leuk leek.

Indien je de fietstocht vanaf de brouwerij in Watou bent gestart, kan je eindigen met een St. Bernardus in Bar Bernard op het dak van de brouwerij. Je kan er ook iets lekkers eten, maar de kaart is niet geheel uitgebreid. De warme nacho’s zijn wel heerlijk ;-).

Overnachten in Watou

Er zijn veel mogelijkheden om te overnachten in Watou.

Zelf slapen we in de Brouwerij St. Bernardus. We krijgen de sleutel van de Grottenbier kamer en de fietsen kunnen we in de afgesloten tuinberging plaatsen. Wow, sjieke kamer zeg! Dicht bij huis, en toch een leuk vakantiegevoel.

Het hotel heeft een prachtige tuin en je bent ook welkom in het salon of de veranda voor wat rust of een lekker biertje. Best gezellig! Aan het ontbijtbuffet is zeker voor elk wat wils te vinden.

Booking.com
Booking.com
Booking.com

Iets eten in Watou

Vanavond kiezen we ervoor om in Watou te gaan eten. Het dorp leeft, zeker omdat je er elke zomer het kunstenfestival hebt. We kiezen voor de terras van het Ovenhuis. De specialiteit ‘konijn met Sint-Bernardus’ is echt subliem heerlijk. Het water komt opnieuw in mijn mond als ik eraan terugdenk. Zeker een aanrader dus…

Konijn met Sint-Bernardus in het Ovenhuis te Watou

Konijn met Sint-Bernardus in het Ovenhuis te Watou

Bezoek aan de brouwerij Bernardus in Watou

Op zondagmorgen hebben we een brouwerijbezoek gereserveerd. Deze kost (in 2021) 12.50€ voor een rondleiding, 2 degustaties en een geschenkverpakking van 9€ om mee naar huis te nemen. Beetje commercieel allemaal maar als je er toch bent moet je het wel eens gedaan hebben. Je krijgt een rondleiding door de opslagplaats en de machines. Zeker een keer interessant om het brouwproces van dichtbij te zien.

Brouwerijbezoek St. Bernardus in Watou

Brouwerijbezoek St. Bernardus in Watou

Fietstocht door Frans-Vlaanderen

Na het brouwerijbezoek hebben we nood aan wat frisse lucht, en maken we nog een fietstocht door Frans-Vlaanderen. We zitten hier dan ook dicht bij de Franse grens. We laten onze auto bij de brouwerij en fietsen van hieruit naar de Casselberg voor een mooi uitzicht over de omgeving. Na een pittige klim kan je er iets drinken in het dorpje Cassel.

Uitzicht vanop de Casselberg

Uitzicht vanop de Casselberg

Wist je dat je in Noord-Frankrijk gebruik kunt maken van fietsknooppunten?

Enorm veel mogelijkheden dus in de streek van Watou voor de actievelingen. Wie houdt van wat extra pit kan hier zeker zijn hart ophalen met het beklimmen van nog wat extra West-Vlaamse heuvels.

Booking.com
Booking.com
Booking.com

Lees ook