Hulpmiddelen tijdens het reizen met fibromyalgie

Ook op reis kan je niet negeren dat je aan fibromyalgie lijdt. Op de markt kan je tal van hulpmiddelen vinden om de ongemakken tijdens je reis te beperken.

In dit artikel deel ik graag mijn favoriete items.

Op reis met fibromyalgie

Op reis met fibromyalgie

Hulpmiddelen bij het slapen

Reiskussen Tempur

Aan een goed hoofdkussen wordt in hotels, B&B’s, huisjes of appartementen weinig aandacht besteed. Mijn eigen kussen gaat dan ook overal met me mee.

Thuis maak ik gebruik van een Tempur hoofdkussen ter ondersteuning van mijn nek. Het is wat groot om overal mee naartoe te sleuren.
Tempur heeft een reiskussen dat de helft zo breed is als het originele hoofdkussen. Deze is perfect!

Je kan het kussen ook oprollen als je wil. Ik leg het meestal gewoon bovenaan in mijn valies of tas, en dan neemt het ook niet zoveel plaats in.

TEMPUR® Reiskussen - TEMPUR® Travel Pillow

TEMPUR® Reiskussen - TEMPUR® Travel Pillow

Dit kussen heeft precies dezelfde ergonomische vorm als het alom bekende TEMPUR® Original hoofdkussen, maar heeft een kleiner formaat. Hierdoor kunt u het kussen altijd met u meenemen, waar u ook naar toe gaat.

Ik maakte zelf een kussensloop in een opvallende kleur, zodat ik het bij het verlaten van de kamer zie blinken tussen de witte lakens. Zo vergeet ik mijn kussen niet terug mee naar huis te nemen!

TEMPUR® Reiskussen

TEMPUR® Reiskussen

Nekkussen Tempur

Ook in de auto wil je soms wat slapen. Een goede ondersteuning van je nek is hierbij essentieel, als je niet gebroken op je bestemming wil aankomen.

Ik maak gebruik van het Tempur nekkussen.

Ik heb al verschillende nekkussens uitgetest. Je hebt modellen die je kan opblazen, modellen die opgevuld zijn met balletjes,… . Je hebt ze echt in alle vormen en formaten. Het nekkussen van Tempur is volgens mij het enige kussen dat écht de steun geeft die je nodig hebt.

Ook handig op het vliegtuig.

TEMPUR nekkussen

TEMPUR nekkussen

TEMPUR® Transit Reiskussen

TEMPUR® Transit Reiskussen

Heeft u last van uw nek als u heeft geslapen tijdens uw reis, omdat de houding van uw hoofd en nek niet goed was? Dan is het TEMPUR® Transit Reiskussen de perfecte oplossing.

Voor de spieren

Foam roller

Verzorg je eigen massage met een foam roller! Rol over je eigen triggerpoints (pijnlijke spierknopen) en wordt weer soepel.

Met een foam roller, een schuimachtige koker met een gladde of gehobbelde structuur, ontspan je zelf je spieren en bindweefsel. Je kiest hoeveel druk je op de spier zet door je eigen lichaamsgewicht te gebruiken.

Neem een mini foam roller mee in je valies.

Ga je met de auto? Dan kan je grotere roller ook mee.

TriggerPoint Foam roller

TriggerPoint Foam roller

Door deze Massage roller zul je direct een verbetering zien van je spierkwaliteit en mobiliteit en daarnaast zul je na verloop van tijd veel flexibeler worden.

Tijgerbalsem rood

Op reis gebruik je dikwijls andere spieren dan je thuis gebruikt. Of je belast ze al eens meer. Een helend zalfje gaat dan ook altijd mee in de valies. Ik ben fan van tijgerbalsem rood. Werkt direct in, en geeft een lekker geurtje af.

Tijgerbalsem Rood

Tijgerbalsem Rood

Te gebruiken bij vermoeide spieren en gewrichten

Zalf

Ben ik écht overbelast, dan heb ik ook een zalf mee die eerder als geneesmiddel wordt gebruikt. Voltaren emulgel, voor de behandeling van verschillende pijn en ontstekingen van spieren, zit standaard in mijn EHBO-koffer.

Medicatie

Neem je doorheen het jaar soms ontstekingsremmer? Zorg dan dat je een doosje in reserve meehebt. In het buitenland kan je in de meeste gevallen je specifieke medicatie niet terugvinden, of telt je voorschrift niet.

Vergeet ook je maagsupplement niet!

Voeding

Ik ben ervan overtuigd dat voeding een grote invloed heeft op de belasting van je lichaam. Probeer er op reis extra aandacht aan te besteden.

Niemand houdt je tegen om eens een extra glaasje te drinken, of wat meer te snoepen. Zorg er wel voor dat je genoeg compenseert met het eten van voldoende fruit en groenten.

Let toch wat op met teveel vetten en suikers. Het vraagt veel van je om dit alles te verwerken. En die energie wou je toch gebruiken om leuke activiteiten te doen?

Het zit echt in de kleine dingen. Kies bijvoorbeeld voor een gewone koffie i.p.v. een warme chocomelk met slagroom.

Je lichaam zal je dankbaar zijn en je een mooie reis teruggeven!

Lekker gezonde vis

Lekker gezonde visLees ook