Onze 3 inpaktips

Maak een lijstje

Ik hoor soms van mensen dat het lastig is om een lijstje te maken voor ze op reis vertrekken. Er zijn zovéél dingen die mee moeten, en wat als ik er eentje vergeet?
Zelf gebruik ik al jaren hetzelfde lijstje. Ik heb het ooit één keer op mijn computer gezet. Voor ik vertrek haal ik mijn lijstje uit de kast of druk ik een nieuw exemplaar af. Klaar!
Ben ik iets vergeten, dan voeg ik na de reis dit item toe aan mijn lijstje.
Mijn lijstje is ondertussen redelijk lang geworden, ik heb het dan ook ingedeeld in “type vakantie”. Bij een kampeervakantie heb je natuurlijk ander gerief nodig dan bij een fietsvakantie. Maar onderbroeken meenemen, dat moet altijd….

Packing cubes

Zelf vind ik het handig om mijn spullen onder te verdelen met een cube set. Ik maak verschillende zakjes voor ondergoed en kousen, elektronica, paar schoenen, toiletgerief, …. het liefste nog in verschillende kleuren.
Het helpt om structuur te houden wanneer je een week uit een zakje moet leven. Zo hoef je ook niet telkens alles uit te pakken en vind je snel alles terug. Haha, worden aparte zakjes ook niet aanbevolen als de kinderen op kamp gaan?

Fietstassen inpakken

OMG! Moet ik echt alles in 2 fietstasjes stoppen? Op de meeste trips vertrek ik met een volgestouwde auto! Dat wordt lastig.
Nee hoor, wees gewoon voorbereid!

Wat heb ik echt nodig en wat kan ik missen?
Neem je lijstje, leg alles klaar, en beslis dan om de helft thuis te laten. Want je moet het uiteindelijk wel allemaal dragen op je fiets.
Wat je écht nodig hebt voor een fietsvakantie, is slechts één tenue om de hele week te fietsen en één andere tenue voor ‘s avonds. Een minimum aan toiletgerief (in bijna elk hotel of B&B is shampoo en zeep te vinden), een kleine EHBO-koffer (pijnstiller, pleister), goede regenkledij en natuurlijk wat gerief om je fiets te repareren (op z’n minst een reserveband).

Fietstassen

Lees ook