5 voordelen van trager reizen

Is het je lijf die erom vraagt? Je leeftijd? Reis je met kinderen? Het maakt helemaal niet uit waarom je kiest om op je eigen (trage) tempo te reizen. Zie het niet als iets negatiefs, het brengt ook veel voordelen!
Want zeg nu zelf, wat is “traag” eigenlijk?

Voel en ruik

Eén worden met de natuur kan alleen maar als je er de tijd voor neemt. Dit geeft zoveel energie!

Traag

Dieren spotten

Pas als je traag en stil door de natuur reist zal je veel dieren ontmoeten. Hoe fijn is dit!

Traag

Neem foto’s

Neem even halt voor wat foto’s en geniet van de rust.
Soms kan het héél lang duren voor wij een perfecte foto hebben van ons beiden! Eventjes helemaal in de ban van een foto laat de beentjes en hersenen even rusten…

Traag

Zorg voor minder pijn

Luister naar het fluisteren van je lijf.
Zo maak je betere keuzes in je activiteiten en kan je meer genieten van je vakantie. Door betere keuzes kàn je uiteindelijk ook gewoon meer dingen doen die je leuk vindt.
Toch gekozen voor een heftige activiteit? Dat mag, als je dat heel graag wil! Vergeet dan enkel niet extra recuperatietijd in te lassen, zodat je de rest van de vakantie ook nog kan genieten.

Luister naar het fluisteren van je lijf.
Zodat het niet hoeft te schreeuwen.

Vertraag en ontspan

Verspil geen tijd aan dingen die je energie kosten. Kies voor mooie en leuke dingen waar je een hele tijd later nog energie kan uit putten.

Voor de ene is dat niks doen, voor een andere is dat actief bezig zijn. Kies wat jij het leukste vindt en trek je niks aan van het oordeel van anderen!
Indien nodig, pas de activiteiten aan naar jouw kunnen, zodat je er ten volle van kan genieten.

Als je even rondkijkt zal je zien dat er echt wel veel mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld : fietsen huren, gedeelte met het openbaar vervoer afleggen, tourbus, in bijna elke stad kan je mee met een koets, … zelf vond ik bijvoorbeeld een wel heel bijzondere manier om de berg af te gaan ;-)

Traag

Lees ook